Anneleen Schuitemaker

Anneleen Schuitemaker (1992) groeide op in Katwijk aan Zee en begon op 10-jarige leeftijd met harplessen bij Anke Bottema op de muziekschool te Katwijk. In september 2010 startte zij haar studie bij Erika Waardenburg aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 2014 succesvol haar bachelor diploma behaalde. Aansluitend werd zij toegelaten tot de masteropleiding en behaalde in juni 2018 haar diploma Master of Music met een 9,5.

Anneleen heeft een passie voor orkestspel en is actief in diverse orkesten in binnen- en buitenland, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, Staatskapelle Berlin en het Gürzenich-Orchester Köln. In september 2015 kreeg zij een tweejarige academieplaats bij de Staatskapelle Berlin, het orkest van de Staatsoper in Berlijn en van seizoen 2017-2019 was zij academiste bij het Gürzenich-Orchester Köln.

Na een succesvolle auditie in oktober jl. zal Anneleen met ingang van seizoen 2020-2021 als vaste harpiste verbonden zijn aan het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Anneleen heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs en de publieksprijs op het Rosa Spier Harp Concours (2011) en de eerste prijs op het 5e Internationale Harp Concours in Sandstedt, Duitsland (2014). Ook soleerde zij met meerdere orkesten in harpconcerten van o.a. Boïeldieu, Debussy, Dittersdorf, Händel, Mozart, Reinecke en Rodrigo.

Op het gebied van kamermuziek is zij actief in diverse ensembles. Zo maakt zij sinds 2011 deel uit van het Borealis Trio. Het Borealis Trio won in 2012 een tweede prijs op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en is sinds 2014 verbonden aan de stichting ‘Live Music Now’. Deze stichting organiseert concerten voor mensen die vanwege een slechte gezondheid, handicap, armoede of andere omstandigheden niet in de gelegenheid zijn om naar concerten te gaan.

Anneleen bespeelt een Lyon & Healy style 23 Concertharp (Bronze), in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.