Marije Franken

Marije Franken is een Nederlands fluitiste. Zij heeft gestudeerd bij Harrie Starreveld aan het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2014 heeft ze haar Bachelor diploma met predikaat ‘zeer goed’ afgesloten en behaalde zij een prijs in de finale van het Adams Internationaal Fluitconcours.

Orkestervaring deed Marije op in het Regionaal Jeugd Orkest, waarmee ze op 15-jarige leeftijd haar eerste soloconcert speelde. Ook speelde zij in o.a. het Europees Jugend Orchester Darmstadt, het Nederlands Studenten Kamer Orkest, het Ricciotti Ensemble, het VU-Orkest en het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam. Ook heeft zij solistische optredens gehad bij o.a. Zomercursus Woudschoten. Momenteel speelt Marije in kamerorkest De KlankKast en treedt zij op met verschillende kamermuziekensembles.

Naast deze uitvoerende kant van de muziek experimenteert Marije graag met de grenzen van het bereik van klassieke muziek en bestudeert ze de docerende en producerende tak van de muziek- en cultuurindustrie. Zo heeft ze gewerkt bij de stichting ‘Leerorkest’, is ze fluitdocente bij de Amsterdamse muziekschool ‘Music for Life’ en was ze lid van het bestuur en de programmacommissie van het VU-Orkest. Op dit moment maakt Marije deel uit van het bestuur van orkest De KlankKast.

Afbeeldingsresultaat voor Marije franken"